Leading Women

Leading women is een serie eendaagse workshops voor vrouwen in leidinggevende posities.

Met elkaar een prettige en intieme plek creëren om even achterover te leunen om met en van elkaar te leren.

Dit is een unieke kans om in contact te komen met andere vrouwen die weten hoe het voelt om (te)veel verantwoordelijkheid te dragen.

De maatschappelijke, politieke en economische context is aan het verschuiven. Er wordt veel gezegd en geschreven over leiderschap in tijden van toenemende polariteit en afname van zekerheden.

De roep om verbindend vrouwelijk leiderschap als deel van de oplossing is de laatste jaren toegenomen. Met succes, want het aantal vrouwen in de top en subtop van organisaties en bedrijven stijgt gestaag.

Deze opmars van vrouwen heeft ook veel gevraagd. Het was en is nog steeds veel pionieren en ontdekken en dus hard werken. Het ontbreken van echte rolmodellen in een samenleving waarin vrouwen nog vaak worden aangesproken op aloude rolpatronen kan soms voelen als een ondermijning van je potentie als vrouw en als leider.

Tegelijk is er ook vanuit de organisatie vaak nog de verwachting dat je meer stuurt vanuit control en efficiency dan op verbinding. Deze verwachting, gevoed door het systeemdenken over leiderschap en organisatieontwikkeling was jarenlang gangbaar. Een gedachte die bewust of onbewust in veel hoofden van bestuurders en toezichthouders nog leeft. Leidinggeven in deze transformerende tijd is je bewegen tussen al deze schuivende panelen.

Het ontwikkelen van je eigen taal en morele kompas in een omgeving die stuurt op verantwoordelijkheid en verantwoording afleggen vraagt zelfvertrouwen en lef.

Het creëren van een open bestuursstijl en tegelijk stevigheid ontwikkelen op een plek waarin je veel verantwoordelijkheid draagt vraagt een diepe verbinding met jezelf als leider en als mens.

Als vrouw, ondernemer en leider organiseer ik deze eendaagse workshops voor vrouwen in leidinggevende posities.

We werken met een mix van theorie, ervaringsleren en systemisch werk.

Je bent van harte welkom!

Voor 2024 zijn dat de volgende workshops gepland:

  • De geboorte van mijn leiderschap
  • De glans van mijn succes
  • De moed om te vertrouwen
  • Het vuur van de passie voeden

Data 2024

  • woensdag 20 maart
  • vrijdag 21 juni
  • Woensdag 25 september
  • Vrijdag 13 december

Aanmelden kan via de website of door een mail te sturen naar petra@theroots.nl. De prijs per dag is €250 excl. BTW.

Je kunt je inschrijven per dag of voor de serie van vier. Bij inschrijving voor de hele reeks van 4 cirkels ontvang je 10% korting op de totaal prijs.