Governance in balans

Intervisie met oog voor de dynamiek in de bestuurskamer. Het samenspel tussen toezichthouders onderling en tussen toezichthouders en bestuur is een complexe afwisseling tussen alle verschillende rollen. Hoe hou je het zuiver met elkaar en geef je tegelijk invulling aan al de verschillende rollen?

Wat is systemische intervisie?

Systemische intervisie is een vorm van intervisie waarbij we vanuit verschillende perspectieven kijken naar een vraag of een issue. Daarbij kijken we naar vier wetmatigheden die nodig zijn om een organisatie of een team als systeem optimaal te laten functioneren:

  • Alles heeft een plek en dient inclusief te zijn.
  • Er is een optimale volgorde voor de beste resultaten.
  • Er is een vloeiende uitwisseling tussen geven en ontvangen.
  • Bestemming bereikt gaat over loslaten als onderdeel van een gezonde bedrijfsvoering.

Een systeem of een organisatie is geen doel op zich, maar dient een groter belang en geeft antwoord op een maatschappelijke vraag.

Hoe werkt het?

Wat systemische intervisie anders maakt dan gewone intervisie is dat we actief bezig zijn. We benaderen een vraag of thema niet alleen door erover na te denken, te praten of te analyseren. We werken dus niet alleen met ons hoofd, zoals we vaak doen in ons dagelijks werk. In onze aanpak nemen we het lichaam en onze intuïtie als raadgever mee.

We werken met oefeningen en opstellingen die je brein prikkelen op een andere wijze. Door in de ruimte te werken krijg je een driedimensionaal beeld van wat er beweegt rond jouw vraag of thema. Dit geeft nieuwe of andere informatie die je op weg helpt naar een volgende stap. Doordat het beeld voor iedereen zichtbaar is is het lerende effect voor de hele groep beschikbaar.

Voor wie is het en hoe kan ik aanmelden?

Voor Raden van Bestuur, Directieteams, Raden van Toezicht/Commissarissen RVT,RVC).

Aanmelden kan via de site of per email aan: petra@theroots.nl

Wat is de investering?

Een gemiddelde sessie is minimaal 4 en maximaal 8 uur.

Afhankelijk van de duur van de sessie en de grootte van de groep zijn de kosten tussen de € 1499 en €2999 per groep excl. BTW. en catering, reis -en locatie kosten.

Indien gewenst kan er gebruik worden gemaakt van onze eigen trainingsruimte in Nunspeet.