Onze roots

Petra van den Dragt is oprichter en eigenaar van The Roots. Ze heeft bijna 30 jaar ervaring in de gezondheidszorg en aanverwante sectoren. Begonnen als verpleegkundige op de Intensive Care heeft ze haar carrière opgebouwd van de werkvloer tot de bestuurskamer.

Na haar Master in management in innovatie heeft ze in 2016 haar eerste bedrijf gestart waarmee ze ingrijpende veranderprocessen heeft begeleid voor organisaties veelal vanuit de rol van interim verandermanager of organisatieadviseur.

Ze is actief als toezichthouder in de ouderenzorg en is bestuurder bij een financieel beheerfonds voor goede doelen.

Naast haar werk voor organisaties in de gezondheidszorg in Nederland is zij internationaal actief als facilitator van opstellingen en systemisch werk in organisaties en teams. Ze is verbonden met de Weaving Wisdom Community in Antwerpen en The African School of Constellations in Kaapstad. Geraakt door de kracht van het systemisch werk en oude wijsheid uit verschillende culturen integreert ze dit in haar dagelijkse praktijk. Ze vertaald complexe vraagstukken naar natuurlijke ordeningsprincipes en boort daarmee zowel innerlijke als collectieve wijsheden aan in mensen en organisaties.

Deze mix maakt dat ze een goede gesprekspartner is voor managementteams en directies die zoeken naar manieren hoe om te gaan met veranderingen en crisis in hun werk of persoonlijke leven.

When you are up against a wall, put down roots like a tree,
until clarity comes from deeper sources to see over that wall and grow”

Carl Jung